Truckkortet som förändrade min lillasysters liv

Jag och min familj har alltid bott i Göteborg och kommer alltid att göra, känns det som. Efter att min lillasyster hamnade i lite fel umgänge under skoltiden så ville hon verkligen bara flytta härifrån men när hon äntligen fick ta studenten så kände jag att jag behövde ändra hennes uppfattning om Göteborg.

Det är inte lätt att påverka en 19-åring, speciellt inte min lillasyster. Hon tycker vad hon tycker och har svårt för att ändra det. Men så fick hon ett jobb på ett lager här i närheten och började känna lite lycka igen, åtminstone vad vi kände av hemma i alla fall. Hon var gladare och mer öppen till att göra saker tillsammans med oss. Jag förstod att jobbet hade gett henne nytt perspektiv på saker men lämnade detaljerna för att inte grotta ned mig för mycket.

Livet går upp och ned

Men så blev det höst och min lillasyster började gå tillbaka till en mer tråkig inställning till saker och ting och jag ångrade mig då att jag inte frågat mer om jobbet för att veta om det var något speciellt som hade hänt. Men så en dag så var hon tillbaka på samma goa, glada humör igen och jag var tvungen att fråga.

Hon berättade då att hon fått erbjudandet om att gå en utbildning för att ta truckkort. När det sedan visade sig att utbildningen inte var i Göteborg hade dem frågat någon annan i en stad lite längre härifrån och min lillasyster blev därför utan utbildningen. Hon hade däremot sedan tagit mod till sig och fråga om utbildningen ändå kunde göras i Göteborg och hon hade idag fått besked om att det gick.

Detta blev en utbildning som vidare förändrade min lillasysters liv och hon har idag mer livsglädje än alla oss i familjen tillsammans. Tänk vad något så litet kan göra med en människas liv, fantastiskt!